Maagproblemen

Wanneer je problemen krijgt tijdens je sportwedstrijden of ook tijdens een training dan kunnen onderstaande tips je misschien wel helpen.

Vezels
Deze onverteerbare koolhydraten zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en geven je een vol gevoel. Toppers eten echter juist in de dagen voor een wedstrijd een vezelarm dieet. En op de wedstrijddag zelf witbrood in plaats van bruin.
Lucht
Te veel eten, frisdranken, kauwgum kunnen extra lucht in je maag opleveren en maagkrampen veroorzaken. Neem daarom bijvoorbeeld de tijd om je maaltijd rustig op te eten en vermijd ook zure of pittige gerechten.
Proactief
Misschien heb je wel last van een spastische darm (prikkelbaredarmsyndroom, PDS). Ongeveer 10 procent van alle Nederlanders heeft daar weleens mee te kampen. Stress en onzorgvuldig eten kunnen de oorzaak zijn. Probioticadrankjes kunnen helpen, maar dan alleen in grote hoeveelheden. De huisarts weet welke pillen en poeders sneller werken.
Dorst
Misschien is je drinkpatroon te onregelmatig. Te veel, te weinig, te koud, het kan allemaal gebeuren. Test dat patroon en ook je favoriete sportdrankje.