Hoe jezelf te motiveren

Ga samen trainen

Samen trainen is gezellig en stimuleert je toch te gaan als je minder of geen zin hebt. Doe het samen met vrienden of word lid van een club of team.

Geef je op voor wedstrijd

Je hebt dan een doel om naar toe te trainen en dit geeft een extra stimulans. Ook presteren voor een goed doel kan iets extra’s voor je betekenen.

Meten is weten

Heb je iets met cijfertjes dan kan een goed sporthorloge ook een goede motivator zijn. Leg afstanden snelheden, hartslagen en dergelijke vast en merk dat trainen je beter maakt. Je kunt verder, harder en dit alles vaak met een lagere hartslag.

Doelen

Een doel kan van alles zijn; een wedstrijd, een bepaalde afstand overbruggen, een goed doel, enz. Door deze doelen uit te breiden kun je ook gemotiveerd blijven en je trainingen blijven uitvoeren. Een valkuil hierbij is wel vaker het te hoog stellen van je doelen, het niet snel genoeg behalen van je doel werkt dan demotiverend en dat is net wat je niet wil bereiken. Teveel doelen ineens overigens werkt ook niet.

Trainen is een onderdeel van je dagelijks bezigheden

Het is niet meer en niet minder dan dat, net als eten, drinken en werken. Het zorgt ervoor dat je fit blijft en alles veel beter aan kan.