Magnesium

Magnesium is belangrijk rolvoor verschillende belangrijke lichamelijke processen. Het helpt bij de regulatie van je bloeddruk en bloedsuikerspiegel, je gaat er beter door slapen en het helpt bij het behouden van sterke botten. 

Waarom is magnesium zo belangrijk?

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de opname van calcium en kalium, twee andere belangrijke mineralen voor ons lichaam. Voor duursporters is het belangrijk bij langdurende inspanningen om o.a. spierkrampen te kunnen voorkomen. Daarnaast kan te weinig magnesium leiden tot type 2 diabetes, hoge bloeddruk, hartziektes, migraine, astma of zelfs darmkanker. 

Een tekort aan magnesium komt niet veel voor bij gezonde mensen en normaal haal je voldoende magnesium uit je voeding. Voedingsmiddelen met veel magnesium zijn bijvoorbeeld Chiazaad en pompoenzaad. Ook spinazie, boerenkool, banaan, droge vijgen en abrikozen. Een te grote hoeveelheid plas je normaal gewoon uit maar het kan ook leiden tot misselijkheid, buikpijn en diarree. Een volwassen man heeft ongeveer 350mg magnesium per dag nodig en als volwassen vrouw ongeveer 300mg.

Voor lange duur inspanningen zoals een marathon of langere triatlons kan het goed zijn om wat meer magnesium tot je te nemen door gebruik te maken van supplementen. Dit kan ook in periodes dat er hard getraind wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.