Hoe om te gaan met je winterperiode

Wanneer je een heel seizoen bezig bent geweest om je lichaam zwaar te belasten en om enige malen tot aan het het gaatje te zijn gegaan is deze periode er een van herstel. Even een periode geen strak plan maar even een mentale en fysieke rustperiode inlassen zal wonderen doen in je nieuwe seizoen. Bedenk nieuwe plannen, ga na waar je nog verbeteren kan en neem stappen om hierin te verbeteren.

Verbeter je zwem-, fiets- en loopvaardigheden

Hoe effectief zijn je technieken tijdens het drie onderdelen? Nu is het moment aangebroken om dee technieken te verbeteren en eventuele veranderingen aan te brengen. Je zult dan mogelijk een paar stappen terug moeten doen om er uiteindelijk beter van te kunnen worden. Neem hier dan ook de tijd voor.

Verander je lichaam

Deze periode is ook heel geschikt om krachttraining in te bouwen en om zo je lichaam aan te passen en sterker te maken zodat het de trainingen die nog gaan komen beter aan zal kunnen en om zo blessures te voorkomen. Daarnaast is dit een periode waaraan je veel aandacht kunt besteden aan gezondere voeding en mede hierdoor de gewichtstoename tegen te gaan. Dit zal nu beter lukken dan in het seizoen wanneer je hier minder tijd voor hebt. Dan is het meer een kwestie van aanvullen zodat de trainingen gedaan kunnen worden.

Zoek je zwakheden

Door goede krachttraining doe onder andere gericht kan zijn op core stability en kracht achterhaal je gemakkelijk de zwakke plekken in je lichaam en kun je deze versterken. Ook is deze periode natuurlijk uitermate geschikt om (kleine) blessures te laten herstellen en zo na deze periode weer flink te kunnen gaan trainen. Kijk ook eens naar je lenigheid en probeer deze te verbeteren. Vooral je heupen, enkels en schouders zullen hier baat bij hebben omdat dit bij triatleten meestal zwakkere plekken zijn.

Vind weer balans in je leven

Meestal zijn triatleten gedreven personen waardoor er een onbalans kan ontstaan in je leven. Ga dit bij jezelf eens goed na, praat hij ook over met je eventuele partner en probeer verbeteringen aan te brengen hierin. Vaak komt dit jezelf maar ook je omgeving ten goede. Nu is het natuurlijk een uitgesproken periode om samen met je partner, kinderen, familie en vrienden leuke dingen te gaan doen.

Vergeet niet dat triathlon leuk moet zijn. Doe nu ook eens trainingen samen met anderen waarmee je normaal niet zou gaan trainen. Het kan nu allemaal.

Deze periode is het moment om de basis te leggen voor een succesvol nieuw seizoen, vergeet dit vooral niet. Kleine details vormen vaak de basis voor succes.

Veel succes en natuurlijk ook veel plezier!!!