Herstel dranken

Na een training is het van groot belang dat je goed kan herstellen om de volgende training ook weer goed te kunnen volbrengen. Hiervoor zijn er veel producten in de handel. Maar denk hierbij ook eens aan onderstaande producten.

Chocomel?

Jazeker dit is een prima hersteldrank, het is lekker en ook nog eens goedkoop, makkelijk mee te nemen in kleine pakjes en effectief. Het bestaat vooral uit melk en dit bevat ongeveer 80% caseïne- en 20% whey proteïnen. Caseïne wordt langzaam opgenomen (in 6 tot 8 uur) en de whey erg snel. Deze combinatie is erg goed voor je herstel na een training. Ook zitten er in melk BCAA-aminozuren die helpen om spierafbraak te voorkomen en het herstel ervan te bevorderen. Voor een goed herstel heb je een goede verhouding tussen koolhydraten en eiwitten nodig en door de aanwezige suiker in de chocomel bereik je een verhouding van 3:1 (koolhydraten/eiwitten) welke prima is.

Ook van belang zijn de aanwezige vitamines en mineralen in chocomel. Het bevat onder andere de vitamine B en D en daarnaast de mineralen calcium fosfor, kalium, natrium en magnesium. Deze dragen bij aan sterke botten en het verminderen van stressfracturen in de spieren.

Denk er wel aan om de chocomel direct na je training te drinken dit is zeer goed voor je herstel.

Een zelfgemaakte herstelshake.

Ga je straks trainen? Zorg er dan nu al voor dat je na afloop uitstekend herstelt met deze shake. 

Deze herstel shake bestaat onder meer uit soja, aardbeien en sinaasappel. De (soja)yoghurt zorgt voor een grote hoeveelheid aan eiwit en koolhydraten. Omdat het vetgehalte laag ligt, is deze shake niet alleen goed als herstel, maar kan hij ook perfect dienst doen als ontbijt.

Ingrediënten

250 gram magere (soja)yoghurt
2 eetlepels muesli
150 gram aardbeien, ananas of rode vruchten
1 sinaasappel in stukken
1 eetlepel honing

Alles even in de blender en genieten.