Hele triathlon binnen een jaar training

Mocht je ervoor kiezen om een hele Triathlon, ook wel een Ironman genoemd, te gaan doen met slechts een jaar voorbereiding dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Het is natuurlijk een hele uitdaging om dit te gaan doen maar het is niet onmogelijk. Begin er pas aan als je volledig fit kunt gaan starten met trainen en ook 100% gemotiveerd bent om dit tot een goed einde te brengen. Het eerste wat je moet gaan doen is je inschrijven voor een wedstrijd. Hiermee stel je jezelf een einddoel waar je naar toe gaat werken.

Dan is het zeer zeker aan te raden een goede trainer te nemen die je tijdens je traject je volledig gaat ondersteunen met trainingsschema’s, voedingsadviezen en tips en trucs. Hierbij is het van belang dat je samen een goede balans gaat zoeken tussen je trainingsuren en je dagelijks leven. Structuur is hierbij van groot belang en ook je herstel mag zeer zeker niet vergeten worden.

Daarnaast zijn een een goede sportkeuring en inspanningstesten van groot belang om te kijken naar je gezondheid, mate van getraindheid en de belasting die je tijdens je trainingen aankan.

Zorg er tenslotte voor dat het leuk blijft voor jezelf ondanks alle inspanningen die je moet leveren om te gaan voor dat ene doel: het behalen van de finish op een goede manier.