Doorkomen feestmaand december

Hoe vaak starten mensen met goede sportieve bedoelingen in het nieuwe jaar en worden deze goede bedoelingen na een paar weken alweer in de ijskast gezet om ze te bewaren voor een jaar later? Maar als actieve sporter betekent een goede start van het nieuwe jaar nu al te beginnen en niet af te wachten tot januari. Je hebt dan al een grote voorsprong op de rest. Wanneer je het gehele jaar goed aan het getraind hebt dan zorg ervoor ook deze maand bezig blijft anders gaat veel opgebouwde conditie verloren en dat is erg jammer. Ruim plaats in voor je trainingen en blijf ook letten op je maaltijden. Er is altijd wel een uurtje vrij te maken om gezond bezig te blijven. Het is toch zonde om in deze decembermaand veel weg te gooien van wat je afgelopen jaar hebt opgebouwd. Het is bekend dat iedereen het druk heeft in deze maand. Maar ruim plaats in voor je trainingen, gezonde maaltijden en ondersteunende oefeningen.

Kies een goed doel.

Goede doelen komen veel naar voren in deze maand. Zoek er ook een voor jezelf. Dit kan een leuke wedstrijd zijn in het begin van het jaar of het voorjaar. Maar ook iets afvallen of juist op gewicht blijven kan een doel zijn. Een December maand niet of weinig trainen zal je niet echt helpen bij het bereiken van dit doel.

Geniet van de feestmaaltijden.

Dit lijkt een beetje een rare uitspraak maar door hiervan te genieten en te beseffen dat je dan moet opletten met wat je voor de rest allemaal eet kun je toch je voordeel hier uit halen. Vermijd zoveel mogelijk de tussendoortjes of zorg ervoor dat deze gezond zijn. Let daarbij ook op de porties die je opschept. Geniet bewust van elke hap.

Korte trainingen tussendoor.

Er is altijd wel tijd voor een korte training of een set oefeningen tussendoor. Een half uurtje hardlopen of een set krachttrainingen past altijd wel in je dagschema. Plan dit voortijdig in. Denk hierbij ook eens aan wat rompstabiliteitsoefeningen of een serie buik spieroefeningen. Blijf bewegen, elke calorie die je verbrandt is meegenomen en belangrijk voor je mentale kracht als je het voor elkaar krijgt om mooi op gewicht te blijven in deze maand. Ook het op peil houden van je conditie is natuurlijk van belang. Neem voor kleine stukjes de benenwagen of de fiets. Neem eens de trap in plaats van de lift, of parkeer je auto eens iets verder weg. Ook dit helpt allemaal naast de korte trainingen.

Wegen.

Weeg jezelf eenmaal per week. Dit is telkens weer een controle momentje en een geheugensteuntje om aan te denken tijdens de maaltijden. Elk pondje gaat immers door het mondje.

Geen excuses.

Bewaar het beste voor op het eind van het jaar. Goed eten een goed glas en…… goede trainingen. Ook een lekkere wandeling met je gezin of vrienden is een training en calorie verbrander. Daarnaast levert het ook erg veel lol op met z’n allen.

Blijf bewegen, blijf geconcentreerd en zorg voor discipline. Dan bezorg je jezelf een mooie en effectieve decembermaand.