1992

1992 

In mijn eerste jaar alleen gestart op de een achtste triathlon in het Duitse Hückelhoven. Dit was mijn debuut en had nauwelijks getraind en heb daar dus flink moeten afzien. Op de tennisbaan besloten hieraan deel te nemen. Tennis en squash waren in die tijd de sporten die ik beoefende, maar daaruit kon ik niet de voldoening halen die ik wilde. Door de deelname aan deze triatlon ben ik zo enthousiast geworden over deze fantastische sport, dat ik mij daarna meteen heb aangesloten bij de Triathlon Vereniging Sittard.

Het was die dag koud en regenachtig. Het zwemmen was in buitenwater en een wetsuit daar had ik nog nooit van gehoord. Het water was zo koud dat ik nauwelijks aan zwemmen toekwam, het was happen naar lucht en een fatsoenlijke borstcrawl was daardoor niet mogelijk. Eenmaal uit het water rustig afdrogen, fietskleding aan en wegwezen. Dat viel ook wel tegen, ik fietste vaak naar het werk maar dat hele stuk voluit in de kou was toch wat anders. Ook het lopen viel in eerste instantie tegen, door de kou en het ongewend zijn te lopen direct na het fietsen maakten dat ik zwalkte over de weg. Na afloop een koude douche en daarna gezellig samen nog wat kletsen. Dit alles maakte mij heel enthousiast en was het begin van een lange carrière in de mooie triatlon.

De rest van het jaar met vallen en opstaan getraind. Gelukkig had ik goede begeleiding en veel clubgenoten die hun kennis wilden delen zodat het snel beter ging en ik klaar was om in het komend jaar aan wedstrijden deel te nemen.

Uitslagen 1992

05-09-1992
Sprint Triathlon Hückelhoven (D)
Eindtijd: 1:01:47 uur
Plaats: 33e overall

huckelhoven1992