Heb ik nu echt honger?

Het kan worden gezien als een vaardigheid om van jezelf te weten of je nu echt een hongergevoel hebt of dat je eigenlijk gewoon wil eten om het eten. Aangezien dit laatste je niet zal helpen bij het afvallen, hebben wij voor jou de hongerchecker ontworpen. Hierbij kan je er snel achter komen wanneer je nu precies honger hebt en moet eten, of dat dit nog even kan wachten. Wanneer je je hieraan houdt, zal dit regelmaat in je eetpatroon kunnen geven, wat ervoor kan zorgen dat je minder trek krijgt in tussendoortjes. Weg met die onnodige extra kilo’s dus!

De hongerchecker!

Geef om de 2 à 3 uur aan welk cijfer je zou geven kijkend naar de beschrijving hieronder.

• Misselijk van het eten.
• Te veel gegeten, momenteel kan ik alleen maar zittend of liggend uitbuiken.
• Ik voel mij goed gevuld.
• Er kan nog wel wat bij in mijn maag, maar voel me eigenlijk verzadigd.
• Het is prima zo.
• Mijn maag begint een beetje te knorren.
• Naast het geknor beginnen mijn gedachten langzaam af te dwalen naar voeding.
• Nu kan ik alleen nog maar fantaseren over wat ik als eerste wil gaan eten als ik de kans krijg.
• Ik begin te merken dat ik mij nergens meer op kan concentreren en mijn lichaam iets slapper wordt.
• Nu MOET ik eten; mijn energielevel staat op 0
*Ook kan je voor en na elke maaltijd aangeven welk cijfer je zou geven.

Wanneer eet ik slim?

Wanneer je jouw hongergevoel aan kan geven met een 7 of hoger, dan is het verstandig om te eten. Denk hierbij aan een goede hoeveelheid. Tot de 5  is het slim om te stoppen met eten; je voelt je verzadigd, laat het hierbij.

Hongergevoel is maar een gevoel!

Bedenk dat een hongergevoel alleen maar een signaal is van de maag wanneer hij leeg begint te raken. Dit betekent niet dat je hier ook gelijk naar moet luisteren en op zoek moet gaan naar voedsel. Het kan geen kwaad om de honger nog even op te sparen tot een grote maaltijd. Hierbij zal je merken dat dit meer smaak zal geven aan je maaltijd, en je dus optimaal kunt genieten!

Maar let op!

Spaar deze honger niet te veel op totdat je nergens meer energie voor hebt en alleen nog maar aan eten kan denken. Dit kan namelijk leiden tot bunkeraanvallen, wat alsnog niet gunstig is voor je gewicht.